Speaksee

Voor professionals

Speaksee aanvragen voor een patiënt

Op onze website kunt u een overzicht vinden van de status van de zorgverzekeraars. 

Om goedkeuring te krijgen voor de aanvraag voor de Speaksee Microphone kit bij de zorgverzekeraar, is een voorschrift van een audioloog of KNO-arts noodzakelijk. In dit voorschrift dient te worden beschreven waarom de Speaksee Microphone Kit een doelmatig hulpmiddel is voor de patiënt. 

Hierbij dient ook verduidelijkt te worden waarom andere hulpmiddelen zoals solo-apparatuur en/of andere vertaalapps niet voldoende zijn voor de patiënt. Er dient voor een succesvolle aanvraag ook een audiogram beschikbaar te zijn.

Wij bieden iedere patiënt, die aanvraag wenst te doen bij de zorgverzekeraar, een proefperiode aan met de Speaksee Microphone Kit. Zodat de patiënt de meerwaarde van de apparatuur zelf kan ervaren. 

U kunt een aanvraag voor een proefperiode indienen bij zorg@speak-see.com.

Eind 2022 heeft er in het RadboudUMC een vergelijkend onderzoek met Speaksee plaatsgevonden. Hieruit bleek dat Speaksee de hoogte nauwkeurigheid in transcriptie heeft vergeleken alternatieve apps en dat Speaksee het beste werkt in achtergrondlawaai. Via onderstaand formulier kan u toegang krijgen tot de Whitepaper over deze resultaten.

 

Ter informatie, de Speaksee Microphone Kit wordt sinds een duiding van het Zorginstituut Nederland en uitspraak van Minister Koolmees op 17-02-2021 vergoedt onder artikel 2.6, onderdeel c, van de Rzv: “uitwendige hulpmiddelen gerelateerd aan stoornissen in de hoorfunctie, als omschreven in artikel 2.10.”

 

Abonneren op nieuwsbrief voor professionals 

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden over de laatste updates, onderzoek, status van de zorgverzekeraars, etc.? Dan kunt u zich abonneren op onze nieuwsbrief voor professionals. U kunt van ons 1x per kwartaal een nieuwsbrief verwachten. 

 

Voor vragen of informatie kan u contact opnemen met onze Product Specialist en Master Audioloog

Karlien Vanpoecke
karlien@speak-see.com
+31 6 58 86 90 01